Musikmakarna får hederspris!

Thomas Johansson, utrikeshandelsminister Ann Linde, Ludwig Göransson och Ulla Sjöström under prisutdelningen av Regeringens musikexportpris 2018. Foto: Sofia Nahringbauer/Regeringskansliet

Hedersomnämnande för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationalisering gick till Musikmakarna med motiveringen:

De senaste åren har svensk och internationell musikbransch vallfärdat till Örnsköldsvik. Under parollen ”It all starts with a great song”, har en utbildning på orten närt morgondagens låtskrivarstjärnor under 20 år och skapat sig ett välförtjänt rykte som plantskola för unika talanger. Här har hitmakare som LÉON, Agrin Rahmani, Joy & Linnea Deb, SKOTT, SHY Martin & SHY Nodi med många fler fått de verktyg de behövde i sin låda för en lysande musikskaparkarriär.

Ett oförtröttligt arbete lett av eldsjälar som brinner för musik, och rektorn Ulla Sjöström som aldrig kompromissat med sin vision, har gett Sverige inte bara sin första låtskrivarutbildning, utan också stora internationella musikframgångar. Skolan har inte bara lyft en hel yrkeskategori till oanade höjder utan även gjort en stor insats för jämställdheten i svensk musikbransch.

Service office: 
0660 - 10560
Email: 
info@musikmakarna.se
Fax: 
0660 - 10569