Om utbildningen

Allt börjar med en bra låt!

Yh-utbildningen Musikmakarna / Songwriters Academy of Sweden är unik i landet, väl etablerad och mycket framgångsrik.

 

Musikmakarna kom till utifrån en idé och direkt uppmaning från musikbranschen, då Marie Ledin och Joakim Bergman från Stockholm uttryckte ett behov av fler låtskrivare för att utvecklingen av ”det svenska musikundret” skulle säkerställas. Ulla Sjöström, skolans rektor, skrev fram konceptet ”Musikmakarna” och grundade 1998 i nära samarbete med Joakim Bergman, Frank Ådahl och svensk musikbransch, landets första yrkesinriktade låtskrivarutbildning. Idag arbetar Musikmakarna över hela världen och framgångarna avlöser varandra.

 

allt börjar med en bra låt...

 

Musikmakarna har som mål att utveckla framtidens låtskrivare i såväl Sverige som internationellt. Med många års erfarenhet som utbildare samarbetar vi idag med de mest namnkunniga musikförlagen över hela världen. 

musikmakarna, en komplett utbildning

Som student hos Musikmakarna får du en gedigen två-årig utbildning inom hantverket Låtskrivande. Därtill får du genom skolan ett unikt nätverk av kontakter. Det ger dig ovärderliga förutsättningar att lyckas i ditt framtida liv som låtskrivare och musikskapare. Med obegränsad tillgång till en egen studio får du möjlighet att fördjupa dig i branschens mest använda musikprogram och studioutrustning. Hos Musikmakarna är alla projekt under utbildningen direkta beställningar, verkliga uppdrag från musikbranschen. Allting på riktigt, alltså!

 

Kursbeskrivning

Utbildningen syftar till att i nära samverkan med musikindustrin rusta talangfulla upphovsmän för ett yrkesliv inom svenskt och internationellt musikliv.

 

Vi vill vara en plantskola för yrkesarbetande musikmakare. Vi kan inte skapa talanger, däremot kan vi ge förutsättningar och möjligheter till utveckling och värdefulla branschkontakter.

 

Studenterna får förutom färdigheter i komposition och musikaliskt hantverk även kunskap i upphovsrättsfrågor, marknadsföring, företagsekonomi, m.m.

 

Utbildningen ger Yrkeshögskoleexamen med 400 poäng.

För att erhålla examensbevis krävs minst betyget Godkänt i samtliga kurser.

Studerande som inte fullgjort utbildningen erhåller ett utbildningsbevis.

 

 

KURSER 2021 - 2023  

Entreprenörskap, Ledarskap och eget Företagande 

30p
Examensarbete  25p
Management, Artistprofilering och Marknadsföring 35p

Musik för Film, Reklam, Data-spel och andra medier  

20p
Musikjuridik och Branschkunskap 35p
Podcast, Synk- och Produktionsmusik   15p
Skrivande och produktion av populärmusik - grund   20p
Skrivande, Komposition och Produktion av populärmusik  

85 p

LIA 1/Praktik – Musikförlag 45p
LIA 2/Praktik – Produktionsbolag 45p
LIA 3/Praktik – Musikadministrativt bolag 45p
   
Totalt 400p

BOENDE

 


Vi förfogar över 44 nyrenoverade studentlägenheter i Apotekshuset/Nygatan, mitt i staden, i storlek ca 23 - 36 m2. Alla med eget badrum och kök. Flera av de större lägenheterna är 2-rummare.

Hyrestiden är 10 månader, från 15 augusti - 15 juni. Priserna varierar från 4 100: -till 4 925:- kr. Därutöver har vi en större lägenhet om 49 m2 (5 800:- kr) samt två mindre om drygt 17 m2 vardera (3 400:- kr). Lägenheterna är belägna på två våningar, med stora trivsamma gemenskapsytor och tre tvättstugor. Wifi, värme, hushållsel och vatten ingår i hyran.

 

Kontakta oss för intresseanmälan och bokning!
 

Service office: 
0660 - 10560
Email: 
info@musikmakarna.se