Leon - Lotta och Agrin!

Lotta Lindgren och Agrin Rahmani

Lotta ”LÉON" Lindgren och Agrin Rahmani träffades på Musikmakarna (2013) men började inte skriva tillsammans förrän andra året på utbildningen då de blev ihop parade av kursledaren, Jerry Gyll, för att skriva till ett av uppdragen på skolan.
”Jag och Lotta klickade inte alls till en början och vi hade kanske inte börjat jobba tillsammans om inte skolan hade parat ihop oss”, säger Agrin.
I september 2014, när både Lotta och Agrin bodde i Stockholm, bestämde de sig för att testa att skriva till Lotta som artist. De hade tidigare blivit ihopsatta under kursen ”Artistprofilering” och tänkte att det hade varit intressant att ta det vidare.

”Jag hade under ett års tid testat att jobba med olika producenter, och det var lärorikt och skitkul. Men efter att jag och Agrin skrev vår första låt tillsammans, till mig som artist, kände jag att det var exakt det samarbete jag letat efter och vi har jobbat sen dess.”, säger Lotta.
Ett år gick och de hade fått ihop ett dussin låtar, bilder, artistnamn - ett koncept. De tog möten med skivbolag, förlag samt management, separat och tillsammans , men det var ingen som ”nappade”.
Tiden gick och till slut föreslog Agrin att vi borde släppa en av de låtar vi hade skrivit, på SoundCloud. Jag var väldigt skeptisk till detta eftersom att jag alltid haft en annan bild av hur man släpper musik som artist, dvs. via ett skivbolag. Tillslut gick jag med på att släppa en låt, ”Tired of Talking”. Det är jag glad för idag!”, säger Lotta.
Låten släpptes 3:e juli 2015 på SoundCloud. 2 dagar därefter började meddelanden komma in via Facebook (då de glömt skriva ut en mailadress) från amerikanska/brittiska skivbolag, förlag, management, agenturer, producenter och låtskrivare ang samarbeten.
Bland alla dessa meddelande fanns det en person som de fastnade för - Christopher Anokute, som senare kom att bli LÉONs manager.
10 dagar efter att låten släppts satt de på ett plan på väg mot Los Angeles tillsammans med deras vän och rådgivare, Mikael Rabus (även han f.d. Musikmakare).
Under en vecka tog de möten med skrivbolag, förlag, managements samt agenturer och lärde känna Anokute bättre.
Sen dess har de åkt fram och tillbaka mellan Stockholm, Los Angeles och New York för möten och för att skapa sig ett team.
Idag är Lotta ”LÉON” Lindgren och Agrin Rahmani signade till Kobalt Worldwide.
LÉON är signad till Columbia Records (USA), Sony Music Worldwide. Eftersom Agrin varit med från början och utvecklat LÉON är han involverad i kontraktet på olika sätt, snarlikt ett produktionsbolag.
LÉON samarbetar med två internationella agenturer, CAA (Creative Artist Agency) och Windish/Paradigm.
Under de kommande 3 månaderna kommer de jobba på att få klart LÉONs debut skiva.
 

Service office: 
0660 - 10560
Email: 
info@musikmakarna.se
Fax: 
0660 - 10569