Thomas Stenström

Thomas Stenström
THOMAS STENSTRÖM från Uddevalla, mottagare av Ted Gärdestad-stipendiet 2010. och ex-Musikmakarstudent, fick i slutet av utbildningstiden, 2011, kontakt med musikförlaget Scandinavian Songs som introducerade honom till producenten Jacob Olofsson. Debutsingeln "Detsamma" (faktiskt skriven som ett Musikmakar-projekt tillsammans med Victor Rådström och Adam Salomon) fick en bra start och blev en av de mest spelade svenska låtarna på P3.
 
Debutalbumet "Nåt annat, nån annanstans" 2012 fick ett fint mottagande, och ytterligare några singlar släpptes, dock inte med riktigt samma lyft som debutsingeln.
 
Thomas spenderade stor del av det efterföljande  året med fokuserat låtskrivande till sin andra platta, nu med Joel Humlén som huvudproducent, och efter "teaser"-släppet med låten "Fåglar", en duett med kompisen och artisten Frida Sundemo kom på senvåren 2014 då singeln "Slå mig hårt i ansiktet", som under sommaren och hösten växte till en gigantisk hit med hög rotation på de flesta stora radionätverk och som till slut nådde trippel-platina-status och över 16 miljoner streams på Spotify. I början av 2015 är den också en framgång på norska P3
 
Albumet "Fulkultur" släpptes i höstas och innehåller även senaste singeln "Forever Young".
 
Thomas har också genomfört en stor turné som fortsätter in på våren 2015, med bl.a TV-sändning i påsk.
 
Dessutom börjar det ramla in mycket intressanta förfrågningar om samarbeten för honom.
 

"Jag brukar låsa in mig i ett rum i flera månader och bara skriva låtar när jag vill få nåt gjort. Musikmakarna var det första stället där det var ok - det uppmuntrades till och med. När jag kom ut ur rummet hjälpte dom till och med mig att se till att det blev nåt verkligt av sångerna, tusen tack för det."

Service office: 
0660 - 10560
Email: 
info@musikmakarna.se
Fax: 
0660 - 10569