Musikmakare nominerade i Musikförläggarnas pris 2021

Vi säger stort grattis till våra tidigare Musikmakare Daniela Sörensen, Jonatan Gusmark, Ludvig Evers, Elias Karpari och Myra Granberg som nominerats i Musikförläggarnas pris 2021. Så här lyder motiveringarna:

 

ÅRETS GENOMBROTT:

Daniela "Daniela Rathana Sörensen"

Daniela Rathana har på kort tid gjort sig till en omistlig del av den svenska musikscenen.

I låtar som “Ansikte” och “Testamente” ligger allvarliga frågor i botten men uttrycket är lekfullt utmanande och kraftfullt. Det kräver en låtskrivare med pondus, och fingret i luften för hur framgångsrik soul och r&b ska låta just precis nu.

 

ÅRETS INTERNATIONELLA FRAMGÅNG:

Jonatan Gusmark & Ludvig Evers (Moonshine)

Med fem låtar på albumet “Super One” med Super M, nådde Moonshine hösten 2020 andraplatsen på den amerikanska albumlistan. Som ett av K-popens mest efterfrågade producent- och låtskrivarpar har de också haft framgångar i Japan och Sydkorea med låtar för NCT2020, NCT Dream och TWICE under det senaste året.

 

ÅRETS KOMPOSITÖR:

Elias Kapari

Elias Kapari har en sällsam förmåga att fånga in lyssnaren oavsett om det är med en klassisk popmelodi eller ett tungt beat. Det visar det faktum att han är inblandad i två av det senaste årets stora, svenska hits – “Tystnar i luren” med Miriam Bryant och Victor Leksell och “Ge upp igen” med Miriam Bryant och Yasin. Båda är låtar med en helt egen identitet.

 

Myra Granberg

Hitlåtarna verkar bara rinna ur händerna på den här låtskrivarstjärnan. I driven pop med influenser från visa och folkmusik lyckas hon hitta ett engagerande uttryck där modernt möter folkligt. Det hörs inte bara i egna hits som “Lose My Mind” och “Håll käften och försvinn”, utan också på låtar med till exempel Greekazo, Petra Marklund och Petter.

 

ÅRETS LÅT

tystnar i luren (Miriam Bryant & Victor Leksell) – Miriam Bryant, Victor Leksell & Elias Kapari

Ett stråk av folkton, ett mjukt popdriv och en text om hur mycket som kan rymmas i tystnad. Den här vemodiga västkustduetten har fått den stora publiken på fall. Sedan den toppade den svenska singellistan under några veckor under vårvintern har den hållit sig kvar på övre delen av listan. Utan tvekan en av låtarna som definierar det svenska popåret 2021.

 

Se alla nomineringar och motiveringar här.

Service office: 
0660 - 10560
Email: 
info@musikmakarna.se