Nyheter

- När man anlitar svenska låtskrivare vet man vad man får, säger Ulla Sjöström, grundare av Musikmakarna.

Dagens Nyheter undersökte det nya svenska musikmiraklet i artikeln "Därför är Sverige fortfarande i världsklass på att producera hittar" och uppgav att svenska låtskrivare länge har haft en hög status internationellt. År efter år har Sverige fortsatt att ligga i framkant när det gäller musikexport.

Enligt rapporten ”Sustaining Sweden’s Music Export Success”, framtagen av Export Music Sweden, är Sverige ett av de enda tre länderna i världen med större andel musikexport än musikimport. Sveriges export / importkvot är större än Storbritannien (Prs) och överträffas endast av USA (ASCAP och BMI).

- Sverige är ett så litet land. Om vi vill fortsätta växa måste vi ut internationellt, och där är konkurrensen enorm. Ska svenska låtskrivare lyckas är det nödvändigt att de samarbetar och bygger nätverk. Något man får automatiskt om man går en utbildning, säger Ulla. 

 

På listan av de top 10 mest framgångsrika låtskrivarna i Sverige 2020 är alla män. Ska Sverige fortsätta vara i världstoppen för musikexport ser vi på Musikmakarna ett stort behov att utveckla branschen på jämställdhetsområdet. Detta är något som Musikmakarna jobbar för att förändra och jämställdheten i musikbranschen är en hjärtefråga för Ulla Sjöström;

 

- Vi ligger redan långt fram om man jämför med andra länder. Men jag tror att om vi lyckas få ut ännu fler kvinnliga låtskrivare i världen så kommer det ge oss ytterligare spets. Tänk om vi kunde presentera en hel våg av kvinnor som skriver hittar för topplistorna. Vilken nyfikenhet det skulle väcka på Sverige internationellt!

Läs hela artikeln här.

Magiskt! Musikmakare bidrar till 13 nomineringar i 9 kategorier till Grammis 2021! En glädjens dag. Vi är så stolta över er alla, ni är redan vinnare! Vi sänder er kärlek och stort Lycka till! 

Elias Näslin vann "BEST R&B ALBUM" efter att ha producerat John Legends "Bigger Love"!

Stort grattis och lycka till!

Tusse får representera Sverige i Eurovision Song Contest i Rotterdam med låten "Voices".

Låten är skriven av bl.a. Joy Deb och Linnea Deb, två f.d. Musikmakare!

Grattis och lycka till!

I uttagningarna till Melodifestivalen 2021 finns det musikmakare bakom 10 av 28 bidrag!

Ett stort grattis och lycka till!

 

Deltävling 1

Joy Deb, Linnea Deb (Kadiatou)

Jesper Jakobsson Grand (Jessica Andersson)

Karl-Johan Råsmark (Danny)

 

Deltävling 2

Julia Alfrida (även artisten)

Joy Deb (Frida Green)

Herman Gardarfve (Patrik Jean)

 

Deltävling 3

Linnea Deb (Alvaro Estrella)

Linnea Deb, Joy Deb (Tusse)

 

Dettävling 4

Herman Gardarfve (Efraim Leo)

Linna Deb, Joy Deb (Eric Saade)

 

Service office: 
0660 - 10560
Email: 
info@musikmakarna.se
Fax: 
0660 - 10569