Nyheter

Vår Musikmakarstudent Hilda Stenmalm spenderade hela dagen efter nyheten om Avicii's bortgång med att skriva “Wake Me When It’s Quiet.” Demo'n hittade fram till Don Diablo via en av hans vänner - och plötsligt var ett samarbete igång. Hilda själv säger "Den kom till morgonen efter vi fick de tragiska nyheterna. Som en av vår generations största ikoner som inspirerat millioner människor, så blev vi kraftigt skakade av den shockerande nyheten". 

 

Don Diablo uttrycker att han berördes djupt av låten första gången han hörde den och satte sig direkt i studion för att jobba med den. "Jag var fast besluten att komma ut ur studion med något magiskt som skulle göra den genuina känslan i Hildas demo rättvisa. Jag kände verkligen att denna låt behöver höras. Så många kämpar med psykisk ohälsa och vi får inte tillåta att vi blundar för detta".

 

All vinst från låten kommer att skänkas till den svenska välgörenhetsorganisationen Tilia och andra organisationer som jobbar mot psykisk ohälsa. 

 

Lyssna på “Wake Me When It’s Quiet” här

 

Se och lyssna på Hilda och Don Diablo introducera låten i en video här

 

Vi har haft det stora nöjet att ha Keatly Haldeman från Riptide Music L.A. på besök i två dagar för att presentera sig själv, sitt företag och sin sida av musikindustrin samt förstås också för att träffa studenterna och lyssna på deras nyskrivna musik. Tack för att du tog dig tiden att komme hela vägen för att besöka Musikmakarna! 

Vi gratulerar alla f.d. Musikmakare som deltagit i Eurovision Song Contest 2018!

* Polen - Christian Rabb o Mahan Moin ("Light me up" / Lukas Meijer)

* Schweiz - Herman Gardarfe ("Stones" / ZiBBZ)

* Bulgarien - Dag Lundberg ("Bones" / EQUINOX)

* Finland - Joy o Linnea Deb ("Monsters" / Saara Alto)

och önskar Dag, Joy och Linnea LYCKA TILL i finalen!

Denna vecka har vi haft nöjet att ha dessa underbara artister hos oss för vårt Musikmakarna Artist Writing Camp 2018! Tack för att ni alla tog er tiden att vara med oss på detta camp och vi hoppas att ni får med er några riktigt bra låtar härifrån!  

 

Molly & Mimi Sandén och Cornelia Jakobsdotter är på plats på Musikmakarna i en vecka för att utveckla deras kunskaper genom att dyka djupare i kunskap kring musikproduktion, få hands-on handledning och personligt mentorskap samt för att lägga en veckas fullt fokus på sin kreativitet i vår fina miljö. Detta är en spännande möjlighet som vi nyligen introducerade och vi har tidigare haft artister som Patrik Isaksson och Agnes Carlsson hos oss på liknande program.

 

Det är härligt att ha er hos oss och vi hoppas att ni har möjlighet att bli inspirerade och att utvecklas minst så mycket som ni hoppats! 

 

 

 

 

Service office: 
0660 - 10560
Email: 
info@musikmakarna.se
Fax: 
0660 - 10569