Nyheter

Stort grattis till alla värdiga vinnare på Denniz Pop Awards 2018, och självklart ett extra stort GRATTIS från oss på Musikmakarna, till vår tidigare student Litens Anton Nilsson som vann Dennis Pop Rookie Songwriter/Producer Award! Stort lycka till med dina framtida åtaganden!

 

Mer info om Denniz Pop Awards här

Det är en stor glädje att åter ha Julius Petersson och Martin 'Max Martin' Sandberg på besök hos Musikmakarna, och denna gång även tillsammans med Johan 'Shellback' Schuster! Vilken ära att ha sådana ikoner hos oss för att träffa våra studenter och lyssna på deras nyskrivna musikTack Julius, Martin & Johan för att ni tar er tiden, den inspiration det ger oss och våra studenter går inte riktigt att sätta ord på!

 

 

Idag fick vi besök av Epidemic Sounds som delade sin vision, deras syn på musikrättigheter och på musikindustrin. De fick också möjligheten att träffa studenterna och lyssna på deras nyskrivva musik. Tack för att ni tog er tid att besöka oss! 

Idag - #1 på Spotify Viral 50 Global! Grattis till Hilda Stenmalm, Kian Sang, DJ Don Diablo och Executive producer Lorne Padman på Dim Mak LA! Och Grattis till oss på Musikmakarna som har talangerna Hilda och Kian här hos oss som förstaårsstuderande, - alla i klassen är fantastiska!

 

Läs mer om historien bakom låten här:

Vår Musikmakarstudent Hilda Stenmalm spenderade hela dagen efter nyheten om Avicii's bortgång med att skriva “Wake Me When It’s Quiet.” Hon tog hjälp av en annan student i klassen, Kian, för att färdigställa låten. Demo'n hittade via Lorne Padman i LA sedan fram till Don Diablo i Nederländerna - och plötsligt var ett samarbete igång. Hilda själv säger "Den kom till morgonen efter vi fick de tragiska nyheterna. Som en av vår generations största ikoner som inspirerat millioner människor, så blev vi kraftigt skakade av den chockerande nyheten". 

 

Don Diablo uttrycker att han berördes djupt av låten första gången han hörde den och satte sig direkt i studion för att jobba med den. "Jag var fast besluten att komma ut ur studion med något magiskt som skulle göra den genuina känslan i Hildas demo rättvisa. Jag kände verkligen att denna låt behöver höras. Så många kämpar med psykisk ohälsa och vi får inte tillåta att vi blundar för detta".

 

All vinst från låten kommer att skänkas till den svenska välgörenhetsorganisationen Tilia och andra organisationer som jobbar mot psykisk ohälsa. 

 

 

Generaldirektören för Myndigheten för Yrkeshögskolan, Thomas Persson, besökte Musikmakarna tillsammans med Yh:s presschef och chefsjurist. Under en hel dag fick de möjlighet att bekanta sig med vår spännande verksamhet i Örnsköldsvik. Vår ledningsgrupp och personal tog chansen att ställa många frågor och dagen bjöd på goda samtal och framtidstro. Och som ni ser på bilden håller GD i en gitarr. Om han spelade för oss? Det förblir en hemlighet....! Vi tackar för besöket och ser fram emot fortsatt verksamhet inom Yh!

 

Service office: 
0660 - 10560
Email: 
info@musikmakarna.se
Fax: 
0660 - 10569